Zeep en olie en jeuk
Jeuk

Jeukende huid na een bad

Mijn idee om met kruidenbaden te beginnen begon met een probleem dat ik zelf had. Elke keer als ik een bad nam met zeep en shampoo had ik daarna vreselijke jeuk.

Ik ben toen gaan onderzoeken wat zeep nu eigenlijk precies met je huid doet. Het doet kort gezegd iets heel eenvoudigs, namelijk het verwijderd als een soort trekstrip alle vuil en bacteriën van je huid, zowel de goede als de kwade bacteriën.

De jeuk die ik voelde had daarmee te maken: mijn huid signaleerde op deze manier eigenlijk dat ik iets aan het doen was wat niet klopte. Ik ging dus naar andere manieren zoeken om te reinigen, en dook in de wereld van het kruidenbad.

Toen ontdekte ik dat de manier waarop wij baden eigenlijk voor nog meer problemen zorgt. De ‘glitter’ die je in shampoos en douchegels ziet zijn allemaal minieme plasticdeeltjes die we via ons riool de natuur in spoelen.

Bij elk bad dat je neemt spoel je dus miljoenen deeltjes de natuur in, en ook voor je eigen poriën zal al dat plastic weinig goed doen.

Inmiddels was ik mezelf al anderhalf jaar uitsluitend met kruidensponzen en kruidenbaden. Ik ruik beter en frisser dan ooit, mijn jeukproblemen zijn verleden tijd en het nemen van kruidenbaden is nu een van mijn favoriete bezigheden, want behalve veel gezonder is zo’n kruidenbad ook nog eens veel fijner dan een zeepbad.

Ook zit die zeepindustrie helemaal verknoopt met Big Pharma en andere kwalijke zaken, dus als je liever geen Unilever steunt maar mensen die met kruiden en healing bezig zijn, maak zelf een kruidenbad of gebruik een van de kruidensponzen die wij verkopen. Wist je trouwens dat je met zo’n spons ook uitstekend kunt scrubben? Het werkt net zo fijn als scrubzout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *