Geen categorie

Met het verzamelpunt op beer.

Een van de dingen die je als Sage kunt leren is iets waar de natuur zelf ook in uitblinkt: mimicry

Ik kan het niet bewijzen, maar ik kan je wel zeggen dat de beer die je hier hoort geen beer is maar gewoon iemand die zijn verzamelpunt op de positie ‘beer’ kan zetten.

Luister hier

Zelf had ik tijdens het reizen op de waardstoel aan de entiteit gevraagd of het inderdaad mogelijk is echt in een dier te veranderen, en de entiteit liet me zien dat die keuze inderdaad tot de mogelijkheden behoort.

Ondertussen legt Anaam een en ander uit over de kooi der verwachtingen waarin de meeste mensen moeten leven:

Het zweefvliegje waar ik het anderdaags over had is kampioen mimicry.
Soms wijst Veer me een bij of wesp aan, en zegt ze tegen me: dat is geen bij of wesp, dat is een zweefvliegje.

Ik geloofde dat eerst niet, maar het is echt zo: er is een hele klasse aan vliegjes die leerden perfect een bij of wesp te imiteren.

Dat wezens dit doen *om te overleven* is een logische conclusie – en zelfs al zou dat de enige waarheid zijn, dan nog is het zonder meer wonderbaarlijk hoeveel invloed die levenswil dan op je verschijning kan hebben.

Berzerk – het verhaal over die wilde noormannen, die onder invloed van de waardstoel in angstloze woeste krijgers wisten veranderen – het woord is natuurlijk eigenlijk BERKZERK, want dat is wat de waardstoel is, een vrucht van het mycelium dat vooral bij de berkenboom hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *