Bewustzijn

Wat is een visioen eigenlijk?

Wie heeft er wel eens visioenen en wat bedoel je eigenlijk met een ‘visioen’? Is dat hetzelfde als een beeld zien in je hoofd? Een film zien in je hoofd?

Antwoord is nee. Een stilstaand beeld of een film zien in je hoofd is een van de functies van de visuele cortex. De meeste mensen worden door de visuele cortex murw gebombardeerd met beelden, waardoor ze nauwelijks meer enige ruimte hebben voor andere zaken, voor gedachtes die uit meer dan 1-staps-denken bestaan, bijvoorbeeld.

Nee, wat een visioen echt kenmerkt zijn twee dingen:

  1. Een enorme sereniteit
  2. Een afwezigheid van het dagelijks bewustzijn

Een van de lastigste zaken als het om visioenen gaat is niet om ze te hebben, maar om ze te onthouden. Wanneer je een visioen hebt ga je namelijk zelf volledig in dat visioen op, en is er vreemd genoeg geen beschouwer meer.

Ik had ooit een prachtig visioen over herten in een bos, ongelofelijk sereen, maar precies op het moment dat ik me BEWUST werd van het visioen verdween het ook als sneeuw voor de zon.

Laatste weken lukt het me dankzij de waardstoel goed om visioenen op te roepen. Ik ben er van overtuigd dat het visioen niets met de visuele cortex van doen heeft, en dus ook niets met het visuele symbool daarvoor, het derde oog.

Naar mijn inschatting is dat derde oog iets wat je normale bewustzijn met een stortvloed van beelden bombardeert, zonder dat in die stortvloed enige intrinsieke waarde schuilt. Een soort ingebouwd entertainment-systeem, of demiurg zo je wilt – je ziet eindeloos van alles voor je, maar zonder enige sereniteit. Een vals chakra eigenlijk, wat op de levensboom precies ook op de positie van het valse sefira Daath gepositioneerd is.

De valse profeet zit dus in elk van ons 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *