Boom en wortelbaden

Bomen en wortels zijn de beschermengelen in de ecologie, zij die ons beschermen en voeden. Bomen en wortelbaden zijn om die reden bijzonder krachtige hulpmiddelen in de strijd tegen ziektes en ongewenste aandoeningen. Zowel geestelijk als lichamelijk zullen deze baden u op uw levenspad begeleiden, en ziekte of stoornis weten voorkomen. 

De Eikenbast-mirre spons

Eikenbast wordt al duizenden jaren gebruikt om in te baden omdat het een van de beste huidreinigers is die er bestaan. Onze kruidenspons combineert het met zalig ruikende Mirre, die op zijn beurt ontstekingsremmend werkt, en de Duivelsklauwwortel is weldadig voor spieren en geest. 

Weldadig voor: huidreiniging, je krijgt er een superzachte en gladde huid van, tegen ontstekingen en onzuiverheden op de huid, bijzonder van dit bad is de geur, een mengeling tussen eikenhout en mirre.

Eikenbast uit biologische bron

9.95 €

Anti Spierpijn spons

Spierpijn na het sporten, of een chronischer vorm van spierpijn? Ons anti spierpijn kruidenspons brengt verlichting dankzij de helende werking van pure kalmoes, duivelsklauw en smeerwortel. Het bad zorgt voor een stuk instant pijnverlichting en een opsteker voor zowel uw spieren als uw gemoed. 

Weldadig voor: spierpijn, hernia, gewrichtspijnen, reuma, kramp, rugpijn en doorbloeding van uw spieren. 

De kalmoes, wondermiddel bij de indianen

11.75 €

De Zoethout spons

Wie kent deze bijzondere wortelstok niet – afkomstig van de Glycyrrhiza glabra en voornaamste ingredient van drop. Maar vroeger werd zoethout niet alleen als lekkernij gebruikt maar ook om diens geneeskrachtige eigenschappen, zo is de wortel bekend om zijn hoestoplossende eigenschappen, maar blijkt uit recent onderzoek dat zoethout ook met name helpt tegen sommige vormen van eczeem. Gebruik van zeep blijkt vaak een van de oorzaken van eczeem. 

Weldadig voor: luchtwegen, tegen hoesten, verlichting van eczeem, voorkomen van eczeem. 

Zoethout, goed tegen obesitas

10.75 €

De Lapacho Oriswortel spons

Pau d’Arco wordt al meer dan 1000 jaar als geneeskrachtige schors gebruikt door Callawaya-indianen en de Inca’s. Het is een wonderboom die in de koelte van de Zuid-Amerikaanse bergvlaktes groeit. De combinatie met oriswortel zorgt voor een uiterst aangename, verfrissende geur. 

Weldadig voor:  schimmelinfecties, slaapproblemen, tegen huiduitslag, trage stofwisseling, diabetes 

De prachtige lapacho boom

9.95 €

Muira Puama potentiespons

Het uit de Zuid-Amerika  afkomstige Muira Puima wordt ook wel ‘potentiehout’ genoemd en wordt al duizenden jaren door indianenstammen gebruikt om de doorbloeding te stimuleren en erectiestoornissen te behandelen. Een bad of douche gedaan met deze kruidenspons wekt dan ook de seksuele lusten van zowel man als vrouw op.

Weldadig voor: lustopwekking, erotisch gevoel, doorbloeding van de huid, betere seksuele prestaties en betere gevoeligheid. 

Bloem van de Muira Puama

13.45 €

De Sandelhout-Vanille spons

Wie kent niet de fantastische geur van puur sandelhout! Maar wist u dat sandelhout ook geneeskrachtige eigenschappen bezit?  In de Ayurveda is het een van de voornaamste middelen die tegen allerlei angsten worden gebruikt: voor mensen die last hebben van angsten is dit bad of deze douche dus een mooie aanvulling op hun behandelwijze. 

Weldadig voor: Angststoornis, stress-stoornis, dwangstoornis, probleem met ontspannen, dwangmatige gedachtes, sociale fobie

Niets fijner dan een bad of douche met sandelhout

13.75 €

De engelenspons

Deze spons is gevuld met zuivere engelwortel, afkomstig uit het noorden van Finland is uitermate geschikt als beschermend bad tegen negatieve invloeden. Men geloofde vroeger dat het vervloekingen en tovenarijen van kwade geesten kon beletten hun werk te doen. De wortel moest voor dit doel meegedragen worden waarna men gevrijwaard was van het werk van kwaadaardige tovenaars.

Weldadig voor: bescherming tegen negatieve krachten, zuivering van de geest, hulp op het spirituele pad.