Onze sages

Rig Veda “Book 8 hymn LXVIII”

“1. This here is Soma, never restrained, active, all conquering bursting forth, a Seer and Sage by sapience. 
 

Veronique Hogervorst studeerde biologie aan de Universiteit van Leiden en 5 jaar ontwerp aan de Design Academie.  Zij raakte gebiologeerd door kruiden en hun helende werking. Zij koos de weg van het Tibetaanse Boeddhisme en studeerde onder Dzongsar Kyentse Lodro en Syogal Rinpoche de diverse meditatieve technieken die tot het Tibetaans Boeddhistisch Sjamanisme behoren, alsmede bestudeerde zijn de etnobotanica onder Terrence Mckenna en nam zijn zanglessen van Meredith Monk.

In een latere fase van haar leven begon zij aan het scheppen van de Vlindertarot en werd zij geroepen door de Waardstoel en het Amanita-sjamanisme en heeft zij samen met haar echtgenoot Martinus Benders Mary’s Blessing opgericht om mensen meer met de plantwereld in contact te brengen en de vervuiling van zeep met plasticdeeltjes te vervangen met echte reiniging. 

Hartsage Veronique

Hoofdsage Martinus

Foto: Maarten Boenders voor het Leidsch Dagblad

Rig Veda “Book 8 hymn LXVIII”

2. All that’s bare he covers over; all the sick he medicines, the blind man sees, the cripple walks.”

Martinus Hogervorst-Benders was al van jongs af aan geboeid door de magische natuur. Hij kwam als tiener in aanraking met het systeem van Toltek Sjamanism en na een wilsoproep van zijn kant kwam een Nagual op zijn pad die een helerpraktijk in Aachen met zijn handen had opgebouwd en Amanita-sjamaan was. Via deze Nagual kwam Martinus weer in contact met mensen van Ordi Templi Orientis, alwaar hij is ingewijd tot de graad van Magiër. 

Na zijn jarenlange  training in de vele disciplines en technieken die onderwezen worden in zulke kringen (onder andere yoga, rituele magie en kundalini) koos hij ervoor de OTO te verlaten, dit omdat hij enkele fundamentele bezwaren had tegen het systeem dat Crowley had opgezet. Te paternalistisch, te christelijk, te religieus en teveel gebaseerd op Egyptologie wat toevallig aan het eind van de 19e eeuw hip was. Nee, dit kon het niet zijn. 

Hij richtte om die reden HOST op, de Hermetische Orde van Sages en Triptamines. Een orde die zich meer stoelt op een combinatie van Tolteeks sjamanisme, Druidisme en Slim Microdoseren en niet langer het paternalisme en de religie als basis heeft, maar eenheid met de natuur, en geestverruiming ziet als de kernwaarde van de magie.  Daarnaast is Martinus ook bekend als dichter, hij schreef een dik oeuvre van magische dichtbundels die landelijk veel erkenning kregen en momenteel werkt hij aan The Microdose Bible die in 2021 zal uitkomen bij Uitgeverij de Kaneelfabriek