Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen:

Kan een kruidenspons van Mary’s Blessing ook onder de douche worden gebruikt?

Ja, het is een spons, dus je kunt hem gewoon net als een normale spons overal gebruiken waar je normaal een spons zou gebruiken. Wil je douchen zonder steeds allerlei plasticdeeltjes de natuur in te spoelen, gebruik dan een kruidenspons van Mary’s Blessing – je kunt de kruiden zelf kiezen zodat je de heilzame werking van de kruiden op je eigen lijf kunt toepassen waar je maar wilt.

Maar word ik dan nog wel schoon?

Oh absoluut. Zeep is een paardenmiddel dat je huid te lijf gaat en alles wegtrekt, waardoor je vaak een jeukende huid krijgt. Onze kruiden werken ook reinigend maar veel subtieler, zodat je huid weer een gezonde cultuur van bacterien aan kan maken, waardoor je juist ook beter zult gaan ruiken en minder huidklachten zult hebben op termijn.

Kan een gebruikte spons in de GFT bak?

Ja, alle kruiden en ook de spons zelf zijn volledig bio-degradable, biologisch afbreekbaar dus, en de kruidenspons kan nadat hij is uitgewerkt gewoon makkelijk de GFT Bak in.

Wat krijg je precies als je een ‘kuur’ bestelt?

Een ‘kuur’ bestaat uit 5 verschillende kruidensponzen, en is dus geschikt als je een langere behandeling van een bepaald probleem wilt. Een enkele behandeling is meestal niet genoeg, vandaar dat wij kuren verkopen. Na een kuur kun je dan beoordelen of de kuur effect had
op je probleem.

Er zijn twee manieren om jullie spons te gebruiken. Welke kies ik het beste?

Dat ligt eraan! Hoeveel tijd heb je, hoe sterk wil je het hebben? Heb je de tijd dan is een kruidenbad met de kruidenpan methode veruit sterker en beter, deze methode valt uberhaupt dus altijd aan te raden. Maar niet iedereen heeft er de tijd voor, dus een snel bad met alleen de spons kan ook en zal ook werken, alleen wat minder intens.

Zijn alle kruiden die jullie verkopen van organische herkomst?

Ja, wij mijden goedkope retailers en kopen onze kruiden het liefst in bij lokale kruidentuinen hier in Noordwijk. Waar dat niet mogelijk is checken we goed of de gekochte kruiden wel op een ecologisch verantwoorde wijze worden verbouwd.

Wat is het effect van het nooit meer gebruiken van shampoo of zeep?

Je krijgt een natuurlijker huid wiens bacteriologische balans niet voortdurend door zeep wordt verstoord, waardoor de huid beter zijn werk kan gaan doen en gezonder zal worden. En je spoelt de natuur niet vol plastic en glitterdeeltjes, een win-win situatie dus.

Hoe vaak kan ik een enkele kruidenspons gebruiken?

Ligt aan de methode van baden die u kiest, aan welke kruidenspons en aan uw eigen smaak, dus kortom: leer uw neus gebruiken en oordeel zelf of de spons nog een keer mee kan of bij het GFT-afval moet. Elk kruidenmengsel is weer anders dus een algemene regel opstellen gaat hier niet.

Maken jullie het product zelf?

Ja wij maken de kruidenmengsels zelf en naaien de sponzen zelf in elkaar in ons Naai-atelier in Noordwijkerhout.

Hoe komen jullie aan de kruidenformules?

Die hebben we na vele jaren experimenteren met baden zelf ontdekt. De vele honderden baden die niet fijn waren of niet nuttig ziet u uiteraard op de site niet terug 🙂

Ik ben helemaal verslaafd aan jullie kruidensponzen, kan ik
me ook op jullie abonneren?

Ja, wij bieden via de site binnenkort ook abonnementsvormen aan. Komt binnenkort terug!

Toen ik las dat er een manier is om te baden zonder plasticdeeltjes de
natuur in te spoelen was ik blij. Kan ik helpen jullie te promoten?

Wij zijn altijd blij met alle promotie, mond op mond reclame of een post op sociale media, elke
hulp is welkom!